TORTY BEZ GLUTENU I BEZ LAKTOZY
WYKONUJEMY NA ZAMÓWIENIE, ZAMÓWIENIA NALEŻY SKŁADAĆ MINIMUM 3 DNI WCZEŚNIEJ.
- MAŁY OKRĄGŁY ⌀16 CM, 4-8 OSÓB, 1,5 KG
- DUŻY OKRĄGŁY ⌀24 CM, 8-16 OSÓB, 2,5 KG
- PROSTOKĄTNY 25×35 CM, 16-32 OSÓB, 5KG
- JAGIELNIK JAKO TORT, OKRĄGŁY ⌀24 cm (opcjonalnie bez orzechów)
- Z CUKREM
- Z ERYTRYTOLEM
TORT ŚMIETANKOWY
Składniki: śmietana kremówka bez laktozy (46,1%), dżem wiśniowy, cukier, jaja kurze, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, proszek do pieczenia bezglutenowy, sok z cytryny, opcjonalnie: owoce
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1115 kJ, 267 kcal; Tłuszcz 16 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g; Węglowodany 28 g w tym cukry 20 g; Błonnik 0,13 g; Białko 2,7 g; Sól 0,1 g
TORT CZEKOLADOWY
Składniki: śmietana kremówka bez laktozy (46,1%), dżem wiśniowy, cukier, jaja kurze, kakao bezglutenowe (5,4%), mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, proszek do pieczenia bezglutenowy, sok z cytryny
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1174 kJ, 281 kcal; Tłuszcz 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g; Węglowodany 28 g w tym cukry 20 g; Błonnik 0,13 g; Białko 4 g; Sól 0,1 g
TORT ŚMIETANKOWO – CZEKOLADOWY
Składniki: śmietana kremówka bez laktozy (45,0%), dżem wiśniowy, cukier, jaja kurze, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, kakao bezglutenowe (2,3%), proszek do pieczenia bezglutenowy, sok z cytryny
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1123 kJ, 269 kcal; Tłuszcz 16 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g; Węglowodany 28 g w tym cukry 20 g; Błonnik 0,13 g; Białko 3,2 g; Sól 0,1 g
TORT WEGAŃSKI ORZECHOWY
Składniki: masło orzechowe (20%), margaryna wegańska, mleczko kokosowe, olej rzepakowy, mąka ryżowa, banan, cukier, skrobia ziemniaczana, dżem wiśniowy, soda oczyszczona, proszek do pieczenia bezglutenowy
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1537 kJ, 365 kcal; Tłuszcz 25 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,5 g; Węglowodany 28 g w tym cukry 15 g; Błonnik 2,2 g; Białko 6 g; Sól 0,02 g
Produkty mogą zawierać śladowe ilości soi, jaj, mleka krowiego, sezamu, orzechów nerkowca, włoskich, arachidowych i innych oraz ich produktów pochodnych.
Składniki wyróżnione pogrubioną czcionką są alergenami i mogą wywołać reakcję alergiczną.